Пораст броја грађана који купују онлајн

Начелник Одељења за трговину и развој конкуренције Жељко Ракић рекао је на округлом столу „Е-трговина“ одржаном у оквиру симпозијума „ПосТел 2016“ да је проценат грађана који наручују или купују онлајн за годину дана порастао са 24 на 31 одсто.

Он је казао да је истраживање које је спроведено у оквиру ИПА пројекта Развој електронског пословања у Републици Србији показало да је проценат Е-купаца који су упознати са макар једним правом Е-потрошача повећан са 15 на 31 одсто и додао да је проценат Е-купаца који би препоручили онлајн куповину порастао са 87 на 90 одсто у односу на прошлу годину.

Ракић је закључио да ће се Србија захваљујући убрзаном расту Е-пословања и Е-трговине ускоро изједначити са земљама Европске уније у тој области.

Симпозијум о новим технологијама у поштанском и телекомуникационом саобраћају„ПосТел 2016“ одржава се 29. и 30. новембра на Саобраћајном факултету у Београду под покривитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.