Porast broja građana koji kupuju onlajn

Načelnik Odeljenja za trgovinu i razvoj konkurencije Željko Rakić rekao je na okruglom stolu „E-trgovina“ održanom u okviru simpozijuma „PosTel 2016“ da je procenat građana koji naručuju ili kupuju onlajn za godinu dana porastao sa 24 na 31 odsto.

On je kazao da je istraživanje koje je sprovedeno u okviru IPA projekta Razvoj elektronskog poslovanja u Republici Srbiji pokazalo da je procenat E-kupaca koji su upoznati sa makar jednim pravom E-potrošača povećan sa 15 na 31 odsto i dodao da je procenat E-kupaca koji bi preporučili onlajn kupovinu porastao sa 87 na 90 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Rakić je zaključio da će se Srbija zahvaljujući ubrzanom rastu E-poslovanja i E-trgovine uskoro izjednačiti sa zemljama Evropske unije u toj oblasti.

Simpozijum o novim tehnologijama u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju„PosTel 2016“ održava se 29. i 30. novembra na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu pod pokriviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.