Извршни директор Светске туристичке организације честитао Љајићу на импресивним резултатима

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са извршним директором Светске туристичке организације (UNWTO) Марсиом Фавилом, са којим је разговарао о даљим корацима за унапређење сарадње између институција Републике Србије и UNWTO, која је један од званичних органа Уједињених нација.

Извршни директор UNWTO Марсио Фавила честитао је потпредседнику Владе Расиму Љајићу на импресивним резултатима које Србија постиже у области туризма, с обзиром на то да годишњи раст наше земље у овој области од 10 одсто, у значајној мери премашује светски просек који износи четири процента.

Фавила је додао да мере за јачање домаћег туризма, као и активности за привлачење страних гостију, које примењује Србија, могу бити добар пример и за друге земље. Он је истакао и да је UNWTO спремна да пружи сваку врсту помоћи и подршке у циљу развоја велнес и спа туризма у Србији.

Министар Љајић упознао је Фавилу са најважнијим деловима Стратегије за развој туризма, коју је ове недеље усвојила Влада Републике Србије, која ће дати основне смернице за развој кључних туристичких дестинација и створити предуслове за повећање промета у овој привредној грани.