Izvršni direktor Svetske turističke organizacije čestitao Ljajiću na impresivnim rezultatima

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa izvršnim direktorom Svetske turističke organizacije (UNWTO) Marsiom Favilom, sa kojim je razgovarao o daljim koracima za unapređenje saradnje između institucija Republike Srbije i UNWTO, koja je jedan od zvaničnih organa Ujedinjenih nacija.

Izvršni direktor UNWTO Marsio Favila čestitao je potpredsedniku Vlade Rasimu Ljajiću na impresivnim rezultatima koje Srbija postiže u oblasti turizma, s obzirom na to da godišnji rast naše zemlje u ovoj oblasti od 10 odsto, u značajnoj meri premašuje svetski prosek koji iznosi četiri procenta.

Favila je dodao da mere za jačanje domaćeg turizma, kao i aktivnosti za privlačenje stranih gostiju, koje primenjuje Srbija, mogu biti dobar primer i za druge zemlje. On je istakao i da je UNWTO spremna da pruži svaku vrstu pomoći i podrške u cilju razvoja velnes i spa turizma u Srbiji.

Ministar Ljajić upoznao je Favilu sa najvažnijim delovima Strategije za razvoj turizma, koju je ove nedelje usvojila Vlada Republike Srbije, koja će dati osnovne smernice za razvoj ključnih turističkih destinacija i stvoriti preduslove za povećanje prometa u ovoj privrednoj grani.