IT karavan u Leskovcu

IT karavan je nakon Novog Pazara u kojem je započeo svoj obilazak škola i gradova Srbije, doputovao u Leskovac. U Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ prezentaciju o korisnoj i bezbednoj upotrebi informacionih tehnologija i interneta, održali su nastavnik Slavoljub Mitić i animator Osman Ahmed, pred više od 150 učenika starijih razreda. Uvodno obraćanje imali su direktor škole Jovica Marjanović i načelnica gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić.

itkaravanLeskovac

IT karavan je nosilac inicijative PAMETNO&BEZBEDNO – SMART&SAFE Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koja promoviše prednosti upotrebe interneta i novih tehnologija u obrazovanju, poslovanju i komunikacijama, ali i upozorava na opasnosti koje se kriju usled njihove nepravilne i neusmerene upotrebe.

U petak, 22. aprila IT karavan gostuje u Vranju, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, a do kraja školske godine, obići će i gradove: Kruševac, Kraljevo, Jagodina, Požarevac, Smederevo, Vršac, Zrenjanin, Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Šabac i Loznica.

U programu IT karavana koji se sprovodi u školama, partneri Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Majkrosoft.