ИТ караван у Лесковцу

ИТ караван је након Новог Пазара у којем је започео свој обилазак школа и градова Србије, допутовао у Лесковац. У Основној школи „Светозар Марковић“ презентацију о корисној и безбедној употреби информационих технологија и интернета, одржали су наставник Славољуб Митић и аниматор Осман Ахмед, пред више од 150 ученика старијих разреда. Уводно обраћање имали су директор школе Јовица Марјановић и начелница градске управе за друштвене делатности Сузана Станковић Илић.

itkaravanLeskovac

ИТ караван је носилац иницијативе ПАМЕТНО&БЕЗБЕДНО – SMART&SAFE Министарства трговине, туризма и телекомуникација, која промовише предности употребе интернета и нових технологија у образовању, пословању и комуникацијама, али и упозорава на опасности које се крију услед њихове неправилне и неусмерене употребе.

У петак, 22. априла ИТ караван гостује у Врању, у Основној школи „Вук Караџић“, а до краја школске године, обићи ће и градове: Крушевац, Краљево, Јагодина, Пожаревац, Смедерево, Вршац, Зрењанин, Кикинда, Суботица, Сремска Митровица, Шабац и Лозница.

У програму ИТ каравана који се спроводи у школама, партнери Министарства трговине, туризма и телекомуникација су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Мајкрософт.