IT Karavan 02 u Užicu

Kampanja za pametno i bezbedno korišćenje novih tehnologija, IT karavan 02, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija predstavljena je u Užicu.

U Osnovnoj školi „Slobodan Sekulić“, glumac i muzičar Bojan Ivković i stručnjak za digitalne komunikacije Sanja Knežević, izveli su interaktivni program za osnovce na temu suzbijanja digitalnog nasilja, a nakon toga instruktori iz organizacije „Edulab“ održali su radionicu programiranja robota.

Ovom prilikom škola je dobila edukativni set robota za korišćenje u nastavi, koji je uručen direktoru Rafajlu Jelisavčiću.

IT karavan 02 posetio je i Novi Pazar, Pirot, Niš, Zaječar, Kraljevo, a predstoje još gradovi: Čačak, Valjevo, Kragujevac, Subotica, Novi Sad, Pančevo i Sombor.

Program se odvija na dve lokacije – na otvorenom prostoru u centru grada, gde se predstavljaju programi razvoja informacionog društva namenjeni celokupnom građanstvu sa onlajn anketom o bezbednosti na internetu, i u osnovnim školama, kulturnim centrima i drugim institucijama, sa prezentacijama za učenike osnovnih škola.

Kampanja je sprovedena i 2016, a ove godine partneri Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija na projektu su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, organizacija „Save the Children“ za severozapadni Balkan i kompanija „Majkrosoft“.