ИТ Караван 02 у Ужицу

Кампања за паметно и безбедно коришћење нових технологија, ИТ караван 02, Министарства трговине, туризма и телекомуникација представљена је у Ужицу.

У Основној школи „Слободан Секулић“, глумац и музичар Бојан Ивковић и стручњак за дигиталне комуникације Сања Кнежевић, извели су интерактивни програм за основце на тему сузбијања дигиталног насиља, а након тога инструктори из организације „Едулаб“ одржали су радионицу програмирања робота.

Овом приликом школа је добила едукативни сет робота за коришћење у настави, који је уручен директору Рафајлу Јелисавчићу.

ИТ караван 02 посетио је и Нови Пазар, Пирот, Ниш, Зајечар, Краљево, а предстоје још градови: Чачак, Ваљево, Крагујевац, Суботица, Нови Сад, Панчево и Сомбор.

Програм се одвија на две локације – на отвореном простору у центру града, где се представљају програми развоја информационог друштва намењени целокупном грађанству са онлајн анкетом о безбедности на интернету, и у основним школама, културним центрима и другим институцијама, са презентацијама за ученике основних школа.

Кампања је спроведена и 2016, а ове године партнери Министарства трговине, туризма и телекомуникација на пројекту су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство унутрашњих послова, организација „Save the Children“ за северозападни Балкан и компанијa „Мајкрософт“.