Зрењанин домаћин ИТ каравана

Ит караван гостовао је у Зрењанину, у Основној школи „Петар Петровић Његош“. Презентацију о томе како искористити предности нових технологија у учењу и како се заштитити од опасности на интернету одржао је наставник Жолт Коња, заједно са аниматором Османом Ахмедом, а програм је отворио директор школе Мирослав Брња.

Зрењанин домаћин ИТ каравана

На градском тргу, представљању ИТ каравана и програма о корисном и безбедном коришћењу ИКТ-а у образовању, пословању и комуникацији присуствовао је и помоћник градоначелника Зрењанина Душан Радишић.

Едукативна и интерактивна презентација до сада је одржана у Новом Пазару, Лесковцу, Врању, Крушевцу, Краљеву, Јагодини, Пожаревцу, Смедереву и Вршцу. Следећа станица је у Кикинди, где ће у понедељак, 23. маја презентација бити одржана у Основној школи „Свети Сава“. До 3. јуна видеће је ученици и грађани Суботице, Сремске Митровице, Шапца и Лознице.

Зрењанин домаћин ИТ каравана

Министарство трговине, туризма и телекомуникација реализује ИТ караван у 15 градова у Србији, као део кампање за развој информационог друштва „Паметно и безбедно – Smart and Safe“.