Zrenjanin domaćin IT karavana

It karavan gostovao je u Zrenjaninu, u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“. Prezentaciju o tome kako iskoristiti prednosti novih tehnologija u učenju i kako se zaštititi od opasnosti na internetu održao je nastavnik Žolt Konja, zajedno sa animatorom Osmanom Ahmedom, a program je otvorio direktor škole Miroslav Brnja.

Zrenjanin domaćin IT karavana

Na gradskom trgu, predstavljanju IT karavana i programa o korisnom i bezbednom korišćenju IKT-a u obrazovanju, poslovanju i komunikaciji prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Dušan Radišić.

Edukativna i interaktivna prezentacija do sada je održana u Novom Pazaru, Leskovcu, Vranju, Kruševcu, Kraljevu, Jagodini, Požarevcu, Smederevu i Vršcu. Sledeća stanica je u Kikindi, gde će u ponedeljak, 23. maja prezentacija biti održana u Osnovnoj školi „Sveti Sava“. Do 3. juna videće je učenici i građani Subotice, Sremske Mitrovice, Šapca i Loznice.

Zrenjanin domaćin IT karavana

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija realizuje IT karavan u 15 gradova u Srbiji, kao deo kampanje za razvoj informacionog društva „Pametno i bezbedno – Smart and Safe“.