Зелено светло за девојке у новим технологијама

Тродневне радионице из области нових технологије, под називом „Green Light for Girls at Work”, одржавају се од 25. до 27. маја, први пут у Београду, у организацији компаније Циско Србије и организације Green Light for Girls, уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Зелено светло за девојке у новим технологијама

Интерактивне радионице намењене су девојчицама узраста од 11 до 15 година, са циљем подстицања њиховог већег укључивања у професије будућности. Ученице основних школа „Дринка Павловић“ и „Ослободиоци Београда“ из Београда,
„Братство“ из Новог Пазара и „Ђорђе Натошевић“ из Новог Сада, на забаван начин упознаће се са роботиком, кодирањем, видео конференцијама. У сусрету са женама које су већ оствариле успешне каријере у информационо-комуникационим технологијама, моћи ће да разговарају о њиховој мотивацији и узорима у избору ових професија.

Пројекат се реализује у циљу промоције образовања у области науке, технологије, инжењерства и математике, и охрабривања девојчица да се одлуче за даље школовање у том смеру.
greenlightforgirls.org/g4gwork-w-cisco-belgrade-2016