Zeleno svetlo za devojke u novim tehnologijama

Trodnevne radionice iz oblasti novih tehnologije, pod nazivom „Green Light for Girls at Work”, održavaju se od 25. do 27. maja, prvi put u Beogradu, u organizaciji kompanije Cisko Srbije i organizacije Green Light for Girls, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Zeleno svetlo za devojke u novim tehnologijama

Interaktivne radionice namenjene su devojčicama uzrasta od 11 do 15 godina, sa ciljem podsticanja njihovog većeg uključivanja u profesije budućnosti. Učenice osnovnih škola „Drinka Pavlović“ i „Oslobodioci Beograda“ iz Beograda,
„Bratstvo“ iz Novog Pazara i „Đorđe Natošević“ iz Novog Sada, na zabavan način upoznaće se sa robotikom, kodiranjem, video konferencijama. U susretu sa ženama koje su već ostvarile uspešne karijere u informaciono-komunikacionim tehnologijama, moći će da razgovaraju o njihovoj motivaciji i uzorima u izboru ovih profesija.

Projekat se realizuje u cilju promocije obrazovanja u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, i ohrabrivanja devojčica da se odluče za dalje školovanje u tom smeru.
greenlightforgirls.org/g4gwork-w-cisco-belgrade-2016