У Шапцу гостовао ИТ караван

ИТ караван је у последњој недељи свог првог пропутовања по Србији посетио град Шабац и Основну школу „Јанко Веселиновић“. О предностима и опасностима употребе нових технологија ученицима су говорили наставница Југослава Лулић и аниматор Осман Ахмед.

У Шапцу гостовао ИТ караван

Грађанима су представљене активности Министарства трговине, туризма и телекомуникација којима се подстиче употреба информационо-комуникационих технологија у образовању, пословању, комуникацијама, у оквиру програма „Паметно&безбедно – Смарт&Сејф“.

ИТ караван обишао је до сада 14 градова са процентуално највећим бројем младих становника: Нови Пазар, Лесковац, Врање, Крушевац, Краљево, Јагодину, Пожаревац, Смедерево, Вршац, Зрењанин, Кикинду, Суботицу, Сремску Митровицу, Шабац и Лозницу. Први циклус ИТ едукације у школама и градовима Србије биће завршен 3. јуна у Лозници, када ће презентација бити одржана у Основној школи „Анта Богићевић“.

У Шапцу гостовао ИТ караван

Фотографије ученика који су учестовали на презентацији ИТ каравана биће представљене на изложби поводом 160 година од рођења Николе Тесле.