U Šapcu gostovao IT karavan

IT karavan je u poslednjoj nedelji svog prvog proputovanja po Srbiji posetio grad Šabac i Osnovnu školu „Janko Veselinović“. O prednostima i opasnostima upotrebe novih tehnologija učenicima su govorili nastavnica Jugoslava Lulić i animator Osman Ahmed.

U Šapcu gostovao IT karavan

Građanima su predstavljene aktivnosti Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kojima se podstiče upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju, poslovanju, komunikacijama, u okviru programa „Pametno&bezbedno – Smart&Sejf“.

IT karavan obišao je do sada 14 gradova sa procentualno najvećim brojem mladih stanovnika: Novi Pazar, Leskovac, Vranje, Kruševac, Kraljevo, Jagodinu, Požarevac, Smederevo, Vršac, Zrenjanin, Kikindu, Suboticu, Sremsku Mitrovicu, Šabac i Loznicu. Prvi ciklus IT edukacije u školama i gradovima Srbije biće završen 3. juna u Loznici, kada će prezentacija biti održana u Osnovnoj školi „Anta Bogićević“.

U Šapcu gostovao IT karavan

Fotografije učenika koji su učestovali na prezentaciji IT karavana biće predstavljene na izložbi povodom 160 godina od rođenja Nikole Tesle.