U Jagodini predstavljen IT karavan

IT karavan, projekat Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koji edukuje o prednostima i opasnostima upotrebe novih tehnologija, predstavljen je u Jagodini. Prezentaciju o pravilnoj upotrebi novih tehnologija i interneta učenicima Osnovne škole „Goran Ostojić“ održala je nastavnica Miljana Milojević, uz asistenciju animatora za decu Osmana Ahmeda.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija realizuje IT karavan u okviru kampanje „Pametno i bezbedno – Smart and safe“. U osnovnim školama priređuju se interaktivne prezentacije, dok se na gradskim trgovima promoviše korišćenje novih tehnologija u poslovanju i komunikacijama.

Prezentacija je do sada održana u Novom Pazaru, Leskovcu, Vranju, Kruševcu i Kraljevu. Sledeća stanica IT karavana je u Požarevcu, u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar Prvi“, u sredu, 11. maja, a dan kasnije, 12. maja, gostovaće u Smederevu, u Osnovnoj školi „Dimitrije Davidović“.

Na svom proputovanju kroz Srbiju koje traje od 20. aprila do 3. juna IT karavan obilazi 15 gradova koji procentualno imaju najveći broj mladih stanovnika od 10 do 19 godina. Na mapi IT karavana su i Vršac, Zrenjanin, Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Šabac i Loznica.