У Јагодини представљен ИТ караван

ИТ караван, пројекат Министарства трговине, туризма и телекомуникација који едукује о предностима и опасностима употребе нових технологија, представљен је у Јагодини. Презентацију о правилној употреби нових технологија и интернета ученицима Основне школе „Горан Остојић“ одржала је наставница Миљана Милојевић, уз асистенцију аниматора за децу Османа Ахмеда.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација реализује ИТ караван у оквиру кампање „Паметно и безбедно – Smart and safe“. У основним школама приређују се интерактивне презентације, док се на градским трговима промовише коришћење нових технологија у пословању и комуникацијама.

Презентација је до сада одржана у Новом Пазару, Лесковцу, Врању, Крушевцу и Краљеву. Следећа станица ИТ каравана је у Пожаревцу, у Основној школи „Краљ Александар Први“, у среду, 11. маја, а дан касније, 12. маја, гостоваће у Смедереву, у Основној школи „Димитрије Давидовић“.

На свом пропутовању кроз Србију које траје од 20. априла до 3. јуна ИТ караван обилази 15 градова који процентуално имају највећи број младих становника од 10 до 19 година. На мапи ИТ каравана су и Вршац, Зрењанин, Кикинда, Суботица, Сремска Митровица, Шабац и Лозница.