Састанак представника Министарства трговине, туризма и телекомуникација са произвођачима и трговцима ТВ пријемницима у Привредној комори Србије поводом успостављања жига гаранције „дигитал ТВ“

Државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, у понедељак, 29.09.2014. године у 10 часова у Привредној комори Србије, Ресавска 15, одржаће састанак са заинтересованим произвођачима и трговцима ТВ пријемницима поводом успостављања жига гаранције „дигитал ТВ“, који је Министарство регистровало у оквиру процеса дигитализације.

 

Помоћник министра, проф. Ирини Рељин представиће процедуре за коришћење жига гаранције „дигитал ТВ“ и техничке карактеристике који пријемници дигиталног ТВ сигнала треба да испуне да би били означени овим жигом.

Жигом гаранције се означавају телевизори и СТБ уређаји који испуњавају све техничке предуслове за пријем дигиталног ТВ сигнала који се емитује у Републици Србији. Нa oвaj нaчин, грaђaни ћe бити сигурни дa свaки СTБ или тeлeвизoр oзнaчeн жигoм гaрaнциje испуњaвa пoтрeбнe тeхничкe зaхтeвe и oмoгућaвa дa и нaкoн прeлaскa нa дигитaлнo eмитoвaњe мoгу нeсмeтaнo дa прaтe TВ прoгрaм.

Агенда
502.0 KB
474 Преузимања
Детаљније...