Sastanak predstavnika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija sa proizvođačima i trgovcima TV prijemnicima u Privrednoj komori Srbije povodom uspostavljanja žiga garancije „digital TV“

Državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, u ponedeljak, 29.09.2014. godine u 10 časova u Privrednoj komori Srbije, Resavska 15, održaće sastanak sa zainteresovanim proizvođačima i trgovcima TV prijemnicima povodom uspostavljanja žiga garancije „digital TV“, koji je Ministarstvo registrovalo u okviru procesa digitalizacije.

 

Pomoćnik ministra, prof. Irini Reljin predstaviće procedure za korišćenje žiga garancije „digital TV“ i tehničke karakteristike koji prijemnici digitalnog TV signala treba da ispune da bi bili označeni ovim žigom.

Žigom garancije se označavaju televizori i STB uređaji koji ispunjavaju sve tehničke preduslove za prijem digitalnog TV signala koji se emituje u Republici Srbiji. Na ovaj način, građani će biti sigurni da svaki STB ili televizor označen žigom garancije ispunjava potrebne tehničke zahteve i omogućava da i nakon prelaska na digitalno emitovanje mogu nesmetano da prate TV program.

Agenda
502.0 KB
474 Preuzimanja
Detaljnije...