Са ваучерима најчешће у бање

Од почетка акције намењене подстицању развоја домаћег туризма до сада се пријавило 10.870 грађана. Они су конкурисали за ваучере уз које би оствари попуст на смештај, јер бирају одмор у Србији. Потенцијални корисници ових ваучера, пријављивали су се од почетка акције, 6. јула и највеће интересовање су до сада показали пензионери (61 одсто), запослени (27) и незапослени грађани (10 одсто пријављених). Остале категорије чине мање од процента у укупном броју заинтересованих за ваучере.

Грађани су највише интересовања показали за бањски туризам, па су тако у прве три најтраженије дестинације Пролом, Врњачка и Сокобања, а следе Копаоник и Луковска бања.

Подстицање развоја домаћег туризма кроз доделу ваучера за субвенционисано коришћење трајаће до 15. октобра 2015. године, а грађани ће у 244 пријављена угоститељска објекта моћи да их искористе до 20. новембра ове године. Вредност ваучера износи 5.000 динара, а може се користити искључиво за плаћање услуге смештаја.

Потенцијални корисници су у обавези да на шалтерима ЈП „Пошта Србије“ поднесу пријаве најкасније 30 дана од почетка реализације аранжмана односно период од дана подношења пријаве до првогдана коришћења резервисаног аранжмана не би требало да буде краћи од 30 дана.

Пријављенима, који су стекли право на ваучер, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, преко, ЈП „Пошта Србије“, доставља ваучере лично на адресу, препорученом пошиљком, најмање пет дана пре почетка аранжмана.