Sa vaučerima najčešće u banje

Od početka akcije namenjene podsticanju razvoja domaćeg turizma do sada se prijavilo 10.870 građana. Oni su konkurisali za vaučere uz koje bi ostvari popust na smeštaj, jer biraju odmor u Srbiji. Potencijalni korisnici ovih vaučera, prijavljivali su se od početka akcije, 6. jula i najveće interesovanje su do sada pokazali penzioneri (61 odsto), zaposleni (27) i nezaposleni građani (10 odsto prijavljenih). Ostale kategorije čine manje od procenta u ukupnom broju zainteresovanih za vaučere.

Građani su najviše interesovanja pokazali za banjski turizam, pa su tako u prve tri najtraženije destinacije Prolom, Vrnjačka i Sokobanja, a slede Kopaonik i Lukovska banja.

Podsticanje razvoja domaćeg turizma kroz dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje trajaće do 15. oktobra 2015. godine, a građani će u 244 prijavljena ugostiteljska objekta moći da ih iskoriste do 20. novembra ove godine. Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara, a može se koristiti isključivo za plaćanje usluge smeštaja.

Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP „Pošta Srbije“ podnesu prijave najkasnije 30 dana od početka realizacije aranžmana odnosno period od dana podnošenja prijave do prvogdana korišćenja rezervisanog aranžmana ne bi trebalo da bude kraći od 30 dana.

Prijavljenima, koji su stekli pravo na vaučer, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, preko, JP „Pošta Srbije“, dostavlja vaučere lično na adresu, preporučenom pošiljkom, najmanje pet dana pre početka aranžmana.