Роботика и кодирање за девојчице

Више од 90 девојчица учествовало је на радионицама роботике, кодирања и других дигиталних вештина, у оквиру тродневних радионица под називом „Green Light for Girls at Work”.

Радионице су део интернационалног пројекта за веће укључивање девојчица у нове технологије приликом избора даљег школовања и професионалне оријентације. Интерактивне радионице одржане су од 25. до 27. маја, први пут у Београду, у организацији компаније Циско Србије и организације Green Light for Girls, уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

У програму су учествовале девојчице узраста од 11 до 15 година, из основних школа „Дринка Павловић“ и „Ослободиоци Београда“ из Београда, „Братство“ из Новог Пазара и „Ђорђе Натошевић“ из Новог Сада.

Девојчице су имале и сусрете са ИКТ лидеркама, инжењеркама које су оствариле успешне каријере у информационо-комуникационим технологијама, са којима су разговарале о њиховој мотивацији и узорима у избору ових професија.
Пројекат се реализује у циљу промоције образовања у области науке, технологије, инжењерства и математике, и охрабривања девојчица да се одлуче за даље школовање у том смеру.

http://greenlightforgirls.org/g4gwork-w-cisco-belgrade-2016/