Robotika i kodiranje za devojčice

Više od 90 devojčica učestvovalo je na radionicama robotike, kodiranja i drugih digitalnih veština, u okviru trodnevnih radionica pod nazivom „Green Light for Girls at Work”.

Radionice su deo internacionalnog projekta za veće uključivanje devojčica u nove tehnologije prilikom izbora daljeg školovanja i profesionalne orijentacije. Interaktivne radionice održane su od 25. do 27. maja, prvi put u Beogradu, u organizaciji kompanije Cisko Srbije i organizacije Green Light for Girls, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

U programu su učestvovale devojčice uzrasta od 11 do 15 godina, iz osnovnih škola „Drinka Pavlović“ i „Oslobodioci Beograda“ iz Beograda, „Bratstvo“ iz Novog Pazara i „Đorđe Natošević“ iz Novog Sada.

Devojčice su imale i susrete sa IKT liderkama, inženjerkama koje su ostvarile uspešne karijere u informaciono-komunikacionim tehnologijama, sa kojima su razgovarale o njihovoj motivaciji i uzorima u izboru ovih profesija.
Projekat se realizuje u cilju promocije obrazovanja u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, i ohrabrivanja devojčica da se odluče za dalje školovanje u tom smeru.

http://greenlightforgirls.org/g4gwork-w-cisco-belgrade-2016/