Робна размена између Србије и Немачке може премашити три милијарде евра

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са извршним директором Одбора немачке привреде за Источну Европе Рајнером Линднером, са којим је разговарао у унапређењу билатералне економске сарадње и стварању услова за повећање робне размене између Србије и Немачке.

Љајић и Линднер су изразили очекивање да ће трговинска размена Србије и Немачке наставити тренд раста који је остварен у првом кварталу ове године и да ће до краја 2014. године достићи износ већи од 3 милијарде евра.

Саговорници су се сагласили да ће значајну улогу у развоју економских односа две земље у наредном периоду имати гране енергетике, инфраструктуре, прехрамбене индустрије и туризма, додајући да би додатни импулс унапређењу сарадње дало формирање српско – немачке привредне коморе.

Они су током сусрета истакли значај помоћи коју Србија очекује од земаља Европске уније у процесу санирања штете изазване недавним поплавама, а Линднер је информисао Љајића да је велики број компанија из Немачке изразио спремност да помогне Србији у отклањању последица ове природне катастрофе.