Predstavljena internet platforma za potrošače u Novom Sadu i Subotici

Kako kupovati na Internetu, koji su sajtovi bezbedni, kome da se obratim ako ne dobijem naručeni proizvod, kome da uputim žalbu – na sva ova i druga pitanja građani Srbije koji kupuju preko Interneta, od danas mogu da dobiju odgovore na specijalizovanoj Internet platformi www.e-dukator.rs.

slika-internetplatforma1.jpg

Prva promocija platforme održana je 26. aprila 2016. u Informacionom kutku EU u Novom Sadu, dok je druga promocija održana na Otvorenom univerzitetu u Subotici 27. aprila 2016. godine u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom PANONREG.

Pored edukativnog sadržaja, specijalizovana Internet platforma sadrži i kviz sa pitanjima iz ove oblasti, a svaki potrošač koji tačno odgovori na pitanja dobija i sertifikat o stečenom znanju.

slika-internetplatforma2.jpg

Na navedenim promocijama su govorili Lešek Jakubovski, vođa projekta „Razvoj elektronskog poslovanja“, Nevena Praizović, predstavnik Sektora za zaštitu potrošača u okviru Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Siniša Begović, ekspert na projektu.

Promocije Internet platforme biće, tokom maja i juna, u zajedničkoj organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, udruženjima za zaštitu potrošača i Regionalnim razvojnim agencijama, održane u još 13 gradova širom Srbije.