Представљена интернет платформа за потрошаче у Новом Саду и Суботици

Како куповати на Интернету, који су сајтови безбедни, коме да се обратим ако не добијем наручени производ, коме да упутим жалбу – на сва ова и друга питања грађани Србије који купују преко Интернета, од данас могу да добију одговоре на специјализованој Интернет платформи www.e-dukator.rs.

slika-internetplatforma1.jpg

Прва промоција платформе одржанa је 26. априла 2016. у Информационом кутку ЕУ у Новом Саду, док је друга промоција одржана на Отвореном универзитету у Суботици 27. априла 2016. године у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом ПАНОНРЕГ.

Поред едукативног садржаја, специјализована Интернет платформа садржи и квиз са питањима из ове области, а сваки потрошач који тачно одговори на питања добија и сертификат о стеченом знању.

slika-internetplatforma2.jpg

На наведеним промоцијама су говорили Лешек Јакубовски, вођа пројекта „Развој електронског пословања“, Невена Праизовић, представник Сектора за заштиту потрошача у оквиру Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Синиша Беговић, експерт на пројекту.

Промоције Интернет платформе биће, током маја и јуна, у заједничкој организацији Министарства трговине, туризма и телекомуникација, удружењима за заштиту потрошача и Регионалним развојним агенцијама, одржане у још 13 градова широм Србије.