Potpisan sporazum o saradnji u oblastima informacionih tehnologija i elektronike sa Indijom

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa državnim ministrom Indije Đitandra Singom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje, a posebno o načinima za jačanje saradnje u oblastima informaciono – komunikacionih tehnologija i turizma.

Tokom susreta potpisan je bilateralni Sporazum o saradnji u oblastima informacionih tehnologija i elektronike, čiji cilj je uspostavljanje institucionalnih odnosa dve zemlje u pomenutim granama, kao i podsticanje privrednih subjekata i IT kompanija iz Srbije i Indije na međusobnu saradnju.

Sporazum predviđa i početak naučno – istraživačke saradnje u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija, realizaciju zajedničkih projekata, kao i organizovanje tehničkih izložbi, sajmova i razmenu ekspertskih poseta.

Ljajić i Sing saglasili su se i da postoji veliki prostor za unapređenje turističke razmene dve zemlje, pa je dogovorena aktivnija saradnja između nacionalnih turističkih organizacija u cilju organizovanije promocije oba tržišta i uspostavljanja čvršćih veza između turoperatera iz Srbije i Indije.

Potpisan sporazum o saradnji