Потписан споразум о сарадњи у областима информационих технологија и електронике са Индијом

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са државним министром Индије Ђитандра Сингом, са којим је разговарао о унапређењу укупних економских односа две земље, а посебно о начинима за јачање сарадње у областима информационо – комуникационих технологија и туризма.

Током сусрета потписан је билатерални Споразум о сарадњи у областима информационих технологија и електронике, чији циљ је успостављање институционалних односа две земље у поменутим гранама, као и подстицање привредних субјеката и ИТ компанија из Србије и Индије на међусобну сарадњу.

Споразум предвиђа и почетак научно – истраживачке сарадње у области информационо – комуникационих технологија, реализацију заједничких пројеката, као и организовање техничких изложби, сајмова и размену експертских посета.

Љајић и Синг сагласили су се и да постоји велики простор за унапређење туристичке размене две земље, па је договорена активнија сарадња између националних туристичких организација у циљу организованије промоције оба тржишта и успостављања чвршћих веза између туроператера из Србије и Индије.

Потписан споразум о сарадњи