Подручје Суботице, Сомбора и Кикинде прелази на дигиталну телевизију

У оквиру процеса дигитализације, а у складу са планом преласка на дигитално емитовање телевизијског сигнала Министарство трговине, туризма и телекомуникација најављује 8. маја у подне потпуни прелазак на дигитално емитовање земаљског ТВ сигнала и искључивање аналогних предајника у зонама Суботице, Сомбора и Кикинде.

Прелазак са аналогног на дигитално емитовање биће обележен у емисионој станици Црвено село код Суботице. Укључивању предајника у дигиталну мрежу присуствоваће државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација подсећа грађане ових подручја који примају сигнал путем собне или кровне антене да набаве опрему за пријем дигиталног сигнала, а угрожене потрошаче да што шре искористе ваучере за субвенционисану куповину СТБ уређаја, како би спремни дочекали сигнал дигиталне телевизије. Без одговарајуће опреме за пријем дигиталног сигнала домаћинства са подручја Суботице, Сомбора и Кикинде од 8. маја неће бити у могућности да прате ТВ програм.

После искључења аналогног сигнала у овим подручјима, а захваљујући емитовању дигиталног сигнала грађани ће имати квалитетнију слику и тон, већи избор садржаја, могућност избор превода и титловање садржаја.