Područje Subotice, Sombora i Kikinde prelazi na digitalnu televiziju

U okviru procesa digitalizacije, a u skladu sa planom prelaska na digitalno emitovanje televizijskog signala Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija najavljuje 8. maja u podne potpuni prelazak na digitalno emitovanje zemaljskog TV signala i isključivanje analognih predajnika u zonama Subotice, Sombora i Kikinde.

Prelazak sa analognog na digitalno emitovanje biće obeležen u emisionoj stanici Crveno selo kod Subotice. Uključivanju predajnika u digitalnu mrežu prisustvovaće državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podseća građane ovih područja koji primaju signal putem sobne ili krovne antene da nabave opremu za prijem digitalnog signala, a ugrožene potrošače da što šre iskoriste vaučere za subvencionisanu kupovinu STB uređaja, kako bi spremni dočekali signal digitalne televizije. Bez odgovarajuće opreme za prijem digitalnog signala domaćinstva sa područja Subotice, Sombora i Kikinde od 8. maja neće biti u mogućnosti da prate TV program.

Posle isključenja analognog signala u ovim područjima, a zahvaljujući emitovanju digitalnog signala građani će imati kvalitetniju sliku i ton, veći izbor sadržaja, mogućnost izbor prevoda i titlovanje sadržaja.