Почео Сајам туризма у Крагујeвцу

У организацији „Шумадија сајма“, у Крагујевцу је данас почео 7. Међународни сајам туризма и сеоског туризма и 3. Продајни сајам зимнице и домаће радиности.

Током три дана Сајма, градска туристичка организација Крагујевац и Шумадија сајам под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, угостиће више од 120 излагача, међу којима су бројне туристичке организације, агенције, удружења и компаније из Србије и иностранства.

Почео Сајам туризма у Крагујeвцу

Свечаној церемонији отварања, поред представника локалне самоуправе и туристичке организације Србије, присуствовала је и помоћница министра Рената Пинџо која је посебно изразила задовољство због великог интересовања и излагача и посетиоца упркос тешким временима. ,,Добар показатељ је да и у овим тешким временима постоји велико интересовање за Сајам и да га посећују људи из целе Србије. Верујемо да ће убудуће овај Сајам превазићи границе Србије, као што већ сада имамо случај присуства колега из Републике Српске и Црне горе”, изјавила је она. Обраћајући се присутнима, Пинџо је такође најавила да ће у 2016.години из буџета Републике Србије бити издвојено више новца за развој туристичке инфраструктуре, привлачење иностраних гостију, као и да ће се, захваљујући добрим резултатима, наставити програм доделе ваучера за домаће туристе.

Током сајма, туристичке организације ће презентовати локалне вредности, туристичке агенције, најновије програме за зимовања, новогодишње и божићне празнике, а биће и иновација у понуди излагача из бањских и климатских лечилишта, здравствено-рекреативних и спортских центара, смештајних и угоститељских објеката, осигурања, образовних установа и савремених технологија у туризму.

Понуда на сајму зимнице и домаће радиности је специфична понуда крагујевачког сајма у односу на остале сајмове, а представљају је домаћинства и удружења која се баве сеоским туризмом, здравом храном и старим занатима.

Сајам туризма и сеоског туризма у Крагујевцу затвара се у суботу, 28. новембра, када ће традиционално бити награђени најуспешнији излагачи.