Počeo Sajam turizma u Kragujevcu

U organizaciji „Šumadija sajma“, u Kragujevcu je danas počeo 7. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i 3. Prodajni sajam zimnice i domaće radinosti.

Tokom tri dana Sajma, gradska turistička organizacija Kragujevac i Šumadija sajam pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, ugostiće više od 120 izlagača, među kojima su brojne turističke organizacije, agencije, udruženja i kompanije iz Srbije i inostranstva.

Počeo Sajam turizma u Kragujevcu

Svečanoj ceremoniji otvaranja, pored predstavnika lokalne samouprave i turističke organizacije Srbije, prisustvovala je i pomoćnica ministra Renata Pindžo koja je posebno izrazila zadovoljstvo zbog velikog interesovanja i izlagača i posetioca uprkos teškim vremenima. ,,Dobar pokazatelj je da i u ovim teškim vremenima postoji veliko interesovanje za Sajam i da ga posećuju ljudi iz cele Srbije. Verujemo da će ubuduće ovaj Sajam prevazići granice Srbije, kao što već sada imamo slučaj prisustva kolega iz Republike Srpske i Crne gore”, izjavila je ona. Obraćajući se prisutnima, Pindžo je takođe najavila da će u 2016.godini iz budžeta Republike Srbije biti izdvojeno više novca za razvoj turističke infrastrukture, privlačenje inostranih gostiju, kao i da će se, zahvaljujući dobrim rezultatima, nastaviti program dodele vaučera za domaće turiste.

Tokom sajma, turističke organizacije će prezentovati lokalne vrednosti, turističke agencije, najnovije programe za zimovanja, novogodišnje i božićne praznike, a biće i inovacija u ponudi izlagača iz banjskih i klimatskih lečilišta, zdravstveno-rekreativnih i sportskih centara, smeštajnih i ugostiteljskih objekata, osiguranja, obrazovnih ustanova i savremenih tehnologija u turizmu.

Ponuda na sajmu zimnice i domaće radinosti je specifična ponuda kragujevačkog sajma u odnosu na ostale sajmove, a predstavljaju je domaćinstva i udruženja koja se bave seoskim turizmom, zdravom hranom i starim zanatima.

Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu zatvara se u subotu, 28. novembra, kada će tradicionalno biti nagrađeni najuspešniji izlagači.