Počela globalna kampanja „Sat programiranja“

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozvali su sve osnovne i srednje škole da i ove godine uzmu učešće u kampanji „Sat programiranja“ koja je deo globalne akcije koja se zove „Nedelja programiranja“ i traje od 8 do 14. decembra 2014. godine.

Za učešće u kampanji „Sat programiranja“ do sada se prijavilo preko 130 osnovnih i srednjih škola iz Srbije a svi zainteresovani nastavnici, pojedinci ili organizacije mogu se prijaviti tokom cele nedelje. Organizatori ove globalne kampanje su pripremili brojne video tutorijale za sve uzraste koji se mogu odgledati putem računara, tableta ili mobilnog telefona i uz koje se mogu naučiti osnovni logički koraci kada je reč o programiranju što je i osnovni cilj kampanje.

“Sat programiranja” je globalna kampanja koju i ove godine organizuje neprofitna organizacija Code.org u okviru globalnog događaja koji nosi naziv “Nedelja programiranja” (Computer Science Education Week), a koja ima za cilj da demistifikuje pojam programiranja i pokaže kako svako bez obzira na pol ili godine može da nauči osnove programiranja. Akciju podržavaju najveće svetske kompanije kao što su Google, Facebook, Amazon, Microsoft i druge.

Sve potrebne informacije o tome kako se možete prijaviti i uzeti učešće u kampanji “Sat programiranja” mogu se pronaći na zvaničnom sajtu hourofcode.com i csedweek.org