Почела глобална кампања „Сат програмирања“

Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Министарство просвете, науке и технолошког развоја позвали су све основне и средње школе да и ове године узму учешће у кампањи „Сат програмирања“ која је део глобалне акције која се зове „Недеља програмирања“ и траје од 8 до 14. децембра 2014. године.

За учешће у кампањи „Сат програмирања“ до сада се пријавило преко 130 основних и средњих школа из Србије а сви заинтересовани наставници, појединци или организације могу се пријавити током целе недеље. Организатори ове глобалне кампање су припремили бројне видео туторијале за све узрасте који се могу одгледати путем рачунара, таблета или мобилног телефона и уз које се могу научити основни логички кораци када је реч о програмирању што је и основни циљ кампање.

“Сат програмирања” је глобална кампања коју и ове године организује непрофитна организација Code.org у оквиру глобалног догађаја који носи назив “Недеља програмирања” (Computer Science Education Week), а која има за циљ да демистификује појам програмирања и покаже како свако без обзира на пол или године може да научи основе програмирања. Акцију подржавају највеће светске компаније као што су Google, Facebook, Amazon, Microsoft и друге.

Све потребне информације о томе како се можете пријавити и узети учешће у кампањи “Сат програмирања” могу се пронаћи на званичном сајту hourofcode.com и csedweek.org