Otvorena konferencija Bizit 2015

Pomoćnik ministra za informaciono društvo Sava Savić prisustvovao je konferenciji Bizit 2015 u Klubu poslanika, koja se održava po drugi put u organizaciji domaće IKT medijske kuće PS Press.

Sava Savić je rekao da razvoj informacionog društva čine ukupne promene u svim aspektima društva koje su omogućene primenom IKT-a i da su one neophodan preduslov za ekonomski razvoj društva u celini.

Konferencija pod nazivom Bizit održava se 3. i 4. novembra, sa ciljem da u stručnoj javnosti pojača svest o značaju primene savremenih informacionih tehnologija u poslovanju i njihovom sve većem uticaju na ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata.

Organizatori konferencije navode da jedan od najznačajnijih ciljeva Bizita edukacija i da će posetioci konferencije imati daleko jasniju informaciju o tome koje poslovno rešenje bi moglo da im pomogne u vođenju biznisa i ostvarivanju planiranih poslovnih ciljeva i koji je najbolji način za implementaciju tog rešenja.

Savić je naglasio da je vizija ministarstva da razvoj IKT-a uslovi održiv ekonomski rast i razvoj sredine u Republici Srbiji u kojoj će poslovati veoma inovativna preduzeća, korisnici koji dobro poznaju tržište i tehnologije i koji prepoznaju prednosti i prakse upotrebe IKT-a u elektronskom poslovanju, a uz podršku i učešće modernog javnog sektora.

Prvi dan Bizita posvećen je poslovnim rešenjima i njihovoj primeni, a samo neka od pitanja na koja je prvog dana konferencija Bizit ponudila odgovor posetiocima su kako odabrati optimalno poslovno rešenje, kako ga finansirati i koji su benefiti njegovog korišćenja za preduzeće.

Drugi dan će obeležiti novosti iz sveta telekomunikacija, komunikacija i servisa, kako na domaćem tako i na globalnom tržištu.