Отворена конференција Бизит 2015

Помоћник министра за информационо друштво Сава Савић присуствовао је конференцији Бизит 2015 у Клубу посланика, која се одржава по други пут у организацији домаће ИКТ медијске куће ПС Пресс.

Сава Савић је рекао да развој информационог друштва чине укупне промене у свим аспектима друштва које су омогућене применом ИКТ-а и да су оне неопходан предуслов за економски развој друштва у целини.

Конференција под називом Бизит одржава се 3. и 4. новембра, са циљем да у стручној јавности појача свест о значају примене савремених информационих технологија у пословању и њиховом све већем утицају на остваривање добрих пословних резултата.

Организатори конференције наводе да један од најзначајнијих циљева Бизита едукација и да ће посетиоци конференције имати далеко јаснију информацију о томе које пословно решење би могло да им помогне у вођењу бизниса и остваривању планираних пословних циљева и који је најбољи начин за имплементацију тог решења.

Савић је нагласио да је визија министарства да развој ИКТ-а услови одржив економски раст и развој средине у Републици Србији у којој ће пословати веома иновативна предузећа, корисници који добро познају тржиште и технологије и који препознају предности и праксе употребе ИКТ-а у електронском пословању, а уз подршку и учешће модерног јавног сектора.

Први дан Бизита посвећен је пословним решењима и њиховој примени, а само нека од питања на која је првог дана конференција Бизит понудила одговор посетиоцима су како одабрати оптимално пословно решење, како га финансирати и који су бенефити његовог коришћења за предузеће.

Други дан ће обележити новости из света телекомуникација, комуникација и сервиса, како на домаћем тако и на глобалном тржишту.