Обавештење о терминима спровођења психолошке процене и теоријског дела стручног испита за туристичког водича и туристичког пратиоца

Обавештавамо кандидате да је почетак психолошке процене, коју врши надлежна служба за послове запошљавања применом стандардизованих поступака, а у складу са захтевом за обављање послова туристичког водича, односно туристичког пратиоца планиран за 21. јануар 2016. године.

Такође, напомињемо да ће списак кандидата са информацијама о термину и месту одржавања психолошке процене бити доступан на званичној интернет страници Министарства трговине, туризма и телекомуникација у уторак, 19. јануара 2016. године.

Кандидати који у потпуности, односно већој мери задовоље захтеве у поступку психолошке процене за обављање послова туристичког водича, односно туристичког пратиоца могу приступити полагању испита из предмета страни језик чији почетак је предвиђен за 18. фебруар 2016. године.

Полагање осталих испита теоријског дела стручног испита планирано је од 1. марта 2016. године.
Молимо кандидате да редовно прате званичну интернет страницу овог министарства и да ускладе своје обавезе са наведеним терминима.