Obaveštenje o terminima sprovođenja psihološke procene i teorijskog dela stručnog ispita za turističkog vodiča i turističkog pratioca

Obaveštavamo kandidate da je početak psihološke procene, koju vrši nadležna služba za poslove zapošljavanja primenom standardizovanih postupaka, a u skladu sa zahtevom za obavljanje poslova turističkog vodiča, odnosno turističkog pratioca planiran za 21. januar 2016. godine.

Takođe, napominjemo da će spisak kandidata sa informacijama o terminu i mestu održavanja psihološke procene biti dostupan na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u utorak, 19. januara 2016. godine.

Kandidati koji u potpunosti, odnosno većoj meri zadovolje zahteve u postupku psihološke procene za obavljanje poslova turističkog vodiča, odnosno turističkog pratioca mogu pristupiti polaganju ispita iz predmeta strani jezik čiji početak je predviđen za 18. februar 2016. godine.

Polaganje ostalih ispita teorijskog dela stručnog ispita planirano je od 1. marta 2016. godine.
Molimo kandidate da redovno prate zvaničnu internet stranicu ovog ministarstva i da usklade svoje obaveze sa navedenim terminima.