Наредне године 60.000 ваучера

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је да ће држава за следећу годину обезбедити средства за поделу 60.000 ваучера за одмор у Србији.

,,У плану је и припрема нове Уредбе која ће бити реализована на основу досадашњих искустава, а постоји могућност да се уврсте и нове категорије становништа. Подела ваучера кренуће већ од 1. јануара 2017. године”, најавио је министар.

Љајић је нагласио да ће се у наредној години водити рачуна како би се спречио сваки покушај злоупотребе јер их је до сада било неколико. Такође, према сугестијама грађана, разматраће се могућност да се олакшају процедуре приликом подношења пријаве за коришћење ваучера.

Према речима министра, у 2016. години је било пријављено више од 600 угоститељских објеката у Србији где могу да се ваучери искористе, а очекује се да њихов број следеће године буде и већи.

,,Ваучерима и подељеним зимским распустом значајно смо продужили туристичку сезону”, истиче Љајић. ,,Они су допринели и афирмацији наших дестинација, па се сада многе земље интересују за овај систем са ваучерима. Само је зимским распустом продужена ски сезона, а и цене смештаја и боравка су нешто приступачније него што су биле” закључује министар.