Naredne godine 60.000 vaučera

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da će država za sledeću godinu obezbediti sredstva za podelu 60.000 vaučera za odmor u Srbiji.

,,U planu je i priprema nove Uredbe koja će biti realizovana na osnovu dosadašnjih iskustava, a postoji mogućnost da se uvrste i nove kategorije stanovništa. Podela vaučera krenuće već od 1. januara 2017. godine”, najavio je ministar.

Ljajić je naglasio da će se u narednoj godini voditi računa kako bi se sprečio svaki pokušaj zloupotrebe jer ih je do sada bilo nekoliko. Takođe, prema sugestijama građana, razmatraće se mogućnost da se olakšaju procedure prilikom podnošenja prijave za korišćenje vaučera.

Prema rečima ministra, u 2016. godini je bilo prijavljeno više od 600 ugostiteljskih objekata u Srbiji gde mogu da se vaučeri iskoriste, a očekuje se da njihov broj sledeće godine bude i veći.

,,Vaučerima i podeljenim zimskim raspustom značajno smo produžili turističku sezonu”, ističe Ljajić. ,,Oni su doprineli i afirmaciji naših destinacija, pa se sada mnoge zemlje interesuju za ovaj sistem sa vaučerima. Samo je zimskim raspustom produžena ski sezona, a i cene smeštaja i boravka su nešto pristupačnije nego što su bile” zaključuje ministar.