Dan telekomunikacija i informacionog društva

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, održaće uvodni govor na konferenciji povodom Svetskog dana telekomunikacija i informacionog društva (World Telecommunication and Information Society Day), u sredu, 17. maja, u 11 časova, u Startit centru u Beogradu, Savska 5.

Na konferenciji u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, predstavnici Ministarstva govoriće o institucionalnom okviru za podršku Big Data i Internet of Things, informacionoj bezbednosti i strateškim dokumentima za razvoj širokopojasne mreže, dok će učesnici iz kompanija iz oblasti informacionih tehnologija predstaviti primere dobre prakse.

Svetski dan telekomunikacija i informacionog društva (World Telecommunication and Information Society Day, WTISD) obeležava se svake godine 17. maja, na godišnjicu potpisivanja prve međunarodne telegrafske konvencije 1865. godine, odnosno na dan formiranja Međunarodne unije za telekomunikacije (International Telecommunication Union – ITU) u Parizu.

Tema ovogodišnjeg Dana telekomunikacija i informacionog društva, koji se u svetu obeležava pod pokroviteljstvom Međunarodne unije telekomunikacija je Big Data for Big Impact.

Agenda - WTIS
663.5 KB
68 Preuzimanja
Detaljnije...