Дан телекомуникација и информационог друштва

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, одржаће уводни говор на конференцији поводом Светског дана телекомуникација и информационог друштва (World Telecommunication and Information Society Day), у среду, 17. маја, у 11 часова, у Стартит центру у Београду, Савска 5.

На конференцији у организацији Министарства трговине, туризма и телекомуникација, представници Министарства говориће о институционалном оквиру за подршку Big Data i Internet of Things, информационој безбедности и стратешким документима за развој широкопојасне мреже, док ће учесници из компанија из области информационих технологија представити примере добре праксе.

Светски дан телекомуникација и информационог друштва (World Telecommunication and Information Society Day, WTISD) обележава се сваке године 17. маја, на годишњицу потписивања прве међународне телеграфске конвенције 1865. године, односно на дан формирања Међународне уније за телекомуникације (International Telecommunication Union – ITU) у Паризу.

Тема овогодишњег Дана телекомуникација и информационог друштва, који се у свету обележава под покровитељством Међународне уније телекомуникација је Big Data for Big Impact.

Агенда - WTIS
663.5 KB
68 Преузимања
Детаљније...