На Сајму туризма представљен пројекат „ЕcoDots”

Представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Центра за истраживачке и развојне пројекте Eко Дев данас су на штанду Туристичке организације Србије на Сајму туризма у Београду промовисали пројекат Еко тачке- Зелено путовање кроз Европу и андроид апликацију која омогућава резервацију и организовање еко тура.

Пројекат има за циљ да повеже путнике, мала и микро предузећа у области туризма и угоститељства, туроператоре и локалну заједницу уз пуно поштовање принципа одрживог развоја туризма.

Полазећи од еколошких смештајних капацитета могуће је креирати заједницу одрживог туризма, која ће унапредити начин путовања и умањити његов лош утицај на животну средину. Земље партнери на пројекту су: Италија, Аустријa, Швајцарска, Немачка, Словенија и Србија.

Улога Министарства трговине, туризма и телекомуникација, као партнера на пројекту је да омогући локални економски развој и путем web портала Ecobnb (Ecobnb.com), међународно умрежавање домаће понуде сертификованих еко смештаја са тематским турама које би се нудиле заинтересованим туристима.