Na Sajmu turizma predstavljen projekat „EcoDots”

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Centra za istraživačke i razvojne projekte Eko Dev danas su na štandu Turističke organizacije Srbije na Sajmu turizma u Beogradu promovisali projekat Eko tačke- Zeleno putovanje kroz Evropu i android aplikaciju koja omogućava rezervaciju i organizovanje eko tura.

Projekat ima za cilj da poveže putnike, mala i mikro preduzeća u oblasti turizma i ugostiteljstva, turoperatore i lokalnu zajednicu uz puno poštovanje principa održivog razvoja turizma.

Polazeći od ekoloških smeštajnih kapaciteta moguće je kreirati zajednicu održivog turizma, koja će unaprediti način putovanja i umanjiti njegov loš uticaj na životnu sredinu. Zemlje partneri na projektu su: Italija, Austrija, Švajcarska, Nemačka, Slovenija i Srbija.

Uloga Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao partnera na projektu je da omogući lokalni ekonomski razvoj i putem web portala Ecobnb (Ecobnb.com), međunarodno umrežavanje domaće ponude sertifikovanih eko smeštaja sa tematskim turama koje bi se nudile zainteresovanim turistima.