Ljajić: Saradnjom do dobre turističke ponude

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je na panelu „Trgovina i turizam kao pokretačka snaga daljeg razvoja odnosa zemalja centralne i istočne Evrope (CIEZ) sa NR Kinom“ održanom u okviru Ekonomsko-trgovinskog foruma Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Centru Sava u Beogradu, da bi uspeh organizacije samita mogao da se meri ako saradnja zemalja učesnica doprinese kreiranju zajedničke turističke ponude.

Pomoćnik ministra za turizam Renata Pindžo rekla je da je Ekonomsko-trgovinski forum značajan zbog mogućnosti da se 16 zemalja CEE zajednički predstavi na tržištu NR Kine i da bi trebalo raditi na kreiranju zajedničkog turističkog proizvoda.

Ljajić: Saradnjom do dobre turističke ponude

Potpredsednik Pekinškog „U Tour International Service“ Co Vang Čufeng kazao je da je prošle godine zabeležen značajan broj turističkih odlazaka iz Kine ka drugim zemljama, i da ih je prošle godine bilo za 16 odsto više nego 2012. godine.

On je rekao da se u zemljama centralne i istočne Evrope svake godine beleži sve veći broj dolazaka turista iz Kine i da bi saradnja zemalja u regionu mogla da ima rezulate i ona treba da rezultira kreiranjem zajedničke turističke ponude.

Zamenik državnog sekretara za turizam Ministarstva nacionalne ekonomije Mađarske Adam Rusinko kazao je da postoji želja da se pomogne rastu turizma između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i da je važno da se na tom planu sarađuje budući da postoji šarolika ponuda.