Љајић: Сарадњом до добре туристичке понуде

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је на панелу „Трговина и туризам као покретачка снага даљег развоја односа земаља централне и источне Европе (ЦИЕЗ) са НР Кином“ одржаном у оквиру Економско-трговинског форума Кине и земаља централне и источне Европе у Центру Сава у Београду, да би успех организације самита могао да се мери ако сарадња земаља учесница допринесе креирању заједничке туристичке понуде.

Помоћник министра за туризам Рената Пинџо рекла је да је Економско-трговински форум значајан због могућности да се 16 земаља ЦЕЕ заједнички представи на тржишту НР Кине и да би требало радити на креирању заједничког туристичког производа.

Љајић: Сарадњом до добре туристичке понуде

Потпредседник Пекиншког „U Tour International Service“ Цо Ванг Чуфенг казао је да је прошле године забележен значајан број туристичких одлазака из Кине ка другим земљама, и да их је прошле године било за 16 одсто више него 2012. године.

Он је рекао да се у земљама централне и источне Европе сваке године бележи све већи број долазака туриста из Кине и да би сарадња земаља у региону могла да има резулате и она треба да резултира креирањем заједничке туристичке понуде.

Заменик државног секретара за туризам Министарства националне економије Мађарске Адам Русинко казао је да постоји жеља да се помогне расту туризма између Кине и земаља централне и источне Европе и да је важно да се на том плану сарађује будући да постоји шаролика понуда.