Љајић разговарао са амбасадорима Русије, Кине и Ирана

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас, у одвојеним сусретима, са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином, амбасадором Народне Републике Кине Лијем Манчангом и амбасадором Исламске Републике Иран Маџидом Фахимпуром.

Приликом сусрета са амбасадором Александром Чепурином изражена је обострана заинтересованост за потписивање међудржавног споразума у области телекомуникација, а поменуто је и питање бесцаринског извоза аутомобила из Србије у Русију. Договорено је да о тој теми Љајић разговара са надлежним министрима Руске Федерације на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу, у јуну ове године.

На састанку између потпредседника Владе Србије Расима Љајића и амбасадора Лија Манчанга разговарано је о унапређењу сарадње у области туризма, што је била једна од главних тема недавно одржаног Самита Кине и земаља централне и источне Европе у Београду. Љајић и Ли Манчанг договорили су да Србију ускоро посети група кинеских новинара који ће јавном мњењу своје земље представити туристичке потенцијале Србије, у циљу привлачења што већег броја туриста из те државе.

Потпредседник Владе Расим Љајић и амбасадор Маџид Фахимпур разматрали су могућности за повећање обима робне размене Србије и Ирана, имајући у виду скромне резултате тренутне трговинске сарадње. Љајић и Фахимпур су се сагласили да постоје потенцијали за повећање извоза српских пољопривредних и прехрамбених производа на иранско тржиште, као и за интензивирање сарадње у области фармације.