Ljajić održao prvu sednicu Nacionalnog saveta za razvoj turizma

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić održao je danas, u Palati Srbija, prvu sednicu Nacionalnog saveta za razvoj turizma Republike Srbije, čiji je predsednik.

„Pred nama je donošenje izmena i dopuna Zakona o turizmu i izrada Strategija razvoja turizma Republike Srbije, istakao je Ljajić i dodao da upravo Nacionalni savet za razvoj turizma Republike Srbije treba da nosi najveći teret tog posla.
Ministar je rekao da Srbiji treba kratka Strategija razvoja turizma za period od 2015. do 2020. godine sa konkretnim i preciznim Akcionim planom.

Zamenik predsednika saveta, emeritus i direktor Departmana za poslediplomske studije i međunarodnu saradnju Univerziteta Singidunum prof. dr Slobodan Unković rekao je da je važno izboriti se za mesto turizma u društvenom i privrednom razvoju Republike Srbije.

On je istakao da se turizam mora posmatrati međusektorski, da treba da se veže za saobraćaj, poljoprivredu, kulturu i mnoge druge sektore.

Članovi Saveta jednoglasno su za potpredsednika izabrali predsednika Alko grupe Miroljuba Aleksića.
Formirane su radne grupe za određene oblasti, koje će do sledeće sednice Saveta razmatrati pojedina pitanja iz svojih nadležnosti.