Љајић одржао прву седницу Националног савета за развој туризма

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић одржао је данас, у Палати Србија, прву седницу Националног савета за развој туризма Републике Србије, чији је председник.

„Пред нама је доношење измена и допуна Закона о туризму и израда Стратегија развоја туризма Републике Србије, истакао је Љајић и додао да управо Национални савет за развој туризма Републике Србије треба да носи највећи терет тог посла.
Министар је рекао да Србији треба кратка Стратегија развоја туризма за период од 2015. до 2020. године са конкретним и прецизним Акционим планом.

Заменик председника савета, емеритус и директор Департмана за последипломске студије и међународну сарадњу Универзитета Сингидунум проф. др Слободан Унковић рекао је да је важно изборити се за место туризма у друштвеном и привредном развоју Републике Србије.

Он је истакао да се туризам мора посматрати међусекторски, да треба да се веже за саобраћај, пољопривреду, културу и многе друге секторе.

Чланови Савета једногласно су за потпредседника изабрали председника Алко групе Мирољуба Алексића.
Формиране су радне групе за одређене области, које ће до следеће седнице Савета разматрати поједина питања из својих надлежности.