Љајић обишао радове на изградњи туристичког комплекса Авалског торња

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да ће комплекс око Авалског торња са новим садржајима бити у потпуности опремљен од априла наредне године док је циљ да га 2017. године посети 200.000 посетилаца. ,,Поред тога, очекујемо да у главни град наредне године дође милион туриста”, истакао је он.

,,То је реалан и остварив циљ“, рекао је министар на Авали где је са градоначелником Синишом Малим данас обишао нови простор у подножју торња где се налазе етно галерија и дечје игралиште.

Љајић обишао радове на изградњи туристичког комплекса Авалског торња

Љајић је подсетио да Авалски торањ годишње посети око 150.000 људи, а да је у првих десет месеци 2016. године већ продато 137.000 улазница, што је више него целе прошле године.

Градоначелник је рекао да Авалски торањ, који је симбол града, није био довољно искоришћен, те да је жеља да се то промени такошто ће се мењати неке друге ствари у граду, тачније све што може да привуче туристе.

Навео је да је за три године број туриста у престоници удвостручен, а да је ове године тај број већи за 12 одсто него прошле. Он је такође захвалио је ресорном министарству, на чију иницијативу се уређује простор око Авалског торња, и рекао да ће град инвестирати у пут који води до торња.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је издвојило 32 милиона динара за Пројекат унапређења комплекса Авалског торња за унапређење туристичке понуде.

У првој фази вредној 20 милиона динара, која је завршена за мање од два месеца, направљено је дечје игралиште са љуљашкама, тобоганима, клацкалицама, нова благајна, Етно галерија и ресторан.

У другој фази, у којој ће бити уложен остатак средстава од 12 милиона динара, биће направљена теретана на отвореном и спортски терени.