Ljajić obišao radove na izgradnji turističkog kompleksa Avalskog tornja

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će kompleks oko Avalskog tornja sa novim sadržajima biti u potpunosti opremljen od aprila naredne godine dok je cilj da ga 2017. godine poseti 200.000 posetilaca. ,,Pored toga, očekujemo da u glavni grad naredne godine dođe milion turista”, istakao je on.

,,To je realan i ostvariv cilj“, rekao je ministar na Avali gde je sa gradonačelnikom Sinišom Malim danas obišao novi prostor u podnožju tornja gde se nalaze etno galerija i dečje igralište.

Ljajić obišao radove na izgradnji turističkog kompleksa Avalskog tornja

Ljajić je podsetio da Avalski toranj godišnje poseti oko 150.000 ljudi, a da je u prvih deset meseci 2016. godine već prodato 137.000 ulaznica, što je više nego cele prošle godine.

Gradonačelnik je rekao da Avalski toranj, koji je simbol grada, nije bio dovoljno iskorišćen, te da je želja da se to promeni takošto će se menjati neke druge stvari u gradu, tačnije sve što može da privuče turiste.

Naveo je da je za tri godine broj turista u prestonici udvostručen, a da je ove godine taj broj veći za 12 odsto nego prošle. On je takođe zahvalio je resornom ministarstvu, na čiju inicijativu se uređuje prostor oko Avalskog tornja, i rekao da će grad investirati u put koji vodi do tornja.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je izdvojilo 32 miliona dinara za Projekat unapređenja kompleksa Avalskog tornja za unapređenje turističke ponude.

U prvoj fazi vrednoj 20 miliona dinara, koja je završena za manje od dva meseca, napravljeno je dečje igralište sa ljuljaškama, toboganima, klackalicama, nova blagajna, Etno galerija i restoran.

U drugoj fazi, u kojoj će biti uložen ostatak sredstava od 12 miliona dinara, biće napravljena teretana na otvorenom i sportski tereni.